Zára

Zadar Dalmácia északi bástyája. Több mint 3000 éves történelemmel rendelkezik e tengerparti városka. Többször volt magyar kézen és több háborúban súlyosan megsérült. Mára Zadar minden sebét begyógyította, s Európa egyik kedvelt úticélja lett. Ismerjük meg jobban Zadar látnivalóit, strandolási lehetőségeket, foglaljunk szállást Zadar szomszédságában!

Learn More

Kornati Nemzeti Park

A Kornati Nemzeti Park Horvátország egyik legcsodálatosabb, és egyben legnépszerűbb nemzeti parkja. Az 1980-óta természetvédelmi területté nyílvánított régió 220 négyzetkilóméteres területen terül el, és közel 150 érintetlen szigetet foglal magába. A terület lakatlan, csupán a turizmust kiszolgáló, kikötők, éttermek, bárok építményei jelzik az ember jelenlétét.

Learn More

Krka Nemzeti Park

A Krka vízesés Sibeniktől északkeletre, egy erdős területen található. Egy hosszú kanyon és sok-sok vízesés alkotja a védett területet. Hasonló mint a magyarországi Szalajka völgy, csak sokkal nagyobb méretben. Ha a Sibenik régióban nyaralunk, egyik nap érdemes felkeresni a Krka Nemzeti Parkot.

Learn More

Paklenica Nemzeti Park

A Paklenica Nemzeti Park Zadartól 30 kilométerre északra, a Velebit hegység tenger felőli oldalán helyezkedik el. Az egész terület egy hegyes, magas, sziklás partszakasz. A hegyoldalból 100 km2 a védett rész. A Paklenica Nemzeti Park a tengerparttól indul, s a Velebit hegység legmagasabb vonulatáig kúszik fel.

Learn More

A szerelem szigete

A Zadarhoz közeli, szív alakú horvát Galešnjak, avagy népszerű nevén a "Szerelem szigete" a szerelmesek célpontja.

Learn More