Krka Nemzeti Park

Krka vízesés megközelítése

Javasolt útvonal: A Krka vízesés autóval kicsit hosszadalmasan, de könnyen elérhető. Magyarország felől az M7-es autópályán a letenyei határátkelő után, ráhajtunk a horvát A4-es autópályára. Zágrábnál véget ér az A4-es autópálya. Zágrábtól az A1-es autópályán haladunk tovább. Sibenik előtt lesz kitáblázva a krka lehajtó. Ezt a jelet figyeljük: N.P. Krka majd ezt a táblát követve, nagyjából 10 perces vezetéssel érkezünk meg a Krka vízesés parkolójába.

Vodice, Pirovac, Murter irányából: Felhajtunk a Jadranska Magistrala főútra. Folyamatosan Sibenik irányába tartunk. Sibenik előtt ki lesz írva a KRKA jel. Innentől ezt kell követni.

Trogir, Split irányából: Vissza kell mennünk az autópályára, majd Sibenik előtt lesz a Krka lehajtó (csak Sibenik van kiírva az autópályán). Ahogy lehajtunk az autópályáról, a kijáratnál ki van táblázva a Krka jel. Ezt kell követni. Ha nem akarunk fizetni az autópálya használatáért, pontosan a pálya mellett megy az 58-as főút mely Sibenikbe vezet.

A Krka Nemzeti Park (hivatalos nevén: Nacionalni park Krka, magyarosan: Krka vízesés) a Sibenik régió egyik kiemelt turisztikai látványossága. A Nemzeti park a Krka folyót, annak felső szakaszait illetve a környező hegyeket foglalja magában. A park teljes területe 109 km2. 1985-ben kapta meg a nemzeti park minősítést. A park legfontosabb látványossága a munomentális méretű Skradinski buk (Nagy vízesés). Ha felkeressük a nemzeti parkot, egy erdős területen sétálunk egy nagyot.